Безжични Слушалки Sennheiser 350 BT

 

Най-добрите слушалки за вас не само звучат страхотно, но и правят всичко останало, от което се нуждаете, независимо дали това означава да се поберат в джоба ви, да блокират шума по време на пътуване или да слушате любимата си музика по време на тренировки.

В тази статия ще прочетеш професионалното ни мнение за продукта на  Sennheiser 350 BT и дали си заслужава да се купи на тази цена.

За Марката

Sennheiser Electronic GmbH е семеен немски производител на висококачествени аудио продукти като безжични системи, слушалки и микрофони. Любими сред потребителите са неговите открояващи се слушалки, включително безжичните, кото служителите им проверяват почти всяка кутия по отношение на качеството.

Тези слушалки са идеалният избор за хора, които обичат страхотния звук. Насладете се на завладяващо звуково изживяване с дълбок динамичен бас. Изработени от висококачествени материали, здравите и стилни модели предлагат изключителна комбинация от гъвкавост и издържлива батерия. У дома, докато слушате подкаст или в движение с любимата си песен, можете да разчитате на този модел, Благодарение на впечатляващия 30-часов живот на батерията и бързото USB-C зареждане, HD 350BT

Звук

Sennheiser 350 BT  притежава дълбок, динамичен бас и това е вярно. Добре заоблената, леко подскачаща основа на баса има много обем и значителна дълбочина, което прави слушането на тежка бас музика много забавно. В същото време нискочестотният диапазон не изглежда претоварен, а компактен, добре дефиниран и чудесно пъргав. Възпроизвеждането на среден диапазон е също толкова прецизно и с подчертана яснота, вокалите звучат приятно, живо и автентично. Високите честоти се настройват доста меко, което е предимство за чувствителните уши, тъй като дори при високи нива няма хапещ или груб звук. Като цяло съотношението цена/звук на тези слушалки е изключително добро, особено след като се предлагат висококачествени аудио кодеци както за iOS, така и за Android устройства. Също така, звуковата сцена изглежда много чиста и не придава никакво усещане за теснота, а по-скоро осигурява усещане за простор и откритост.

Батерия

Безжичнитеслушалки HD 350BT от Sennheiser се отличават с впечатляващ живот на батерията и поддържат висококачествени аудио кодеци с AAC формат и aptX. Няма да се налага да пропускате висококачественото звуково изживяване с отлично възпроизвеждане на басове, когато играете или гледате филми благодарение на aptX Low Latency. По отношение на работното време, удобният размер на тези слушалки предлага до 45 часа капацитет  , така че дори и при дългите пътувания можете да разчитате на тях . Пълното зареждане на литиево-полимерната батерия чрез USB-C връзка отнема два часа, съответно кабел за зареждане USB-C към USB-A е включен в аксесоарите.

Дизайн

Леглата за ушите се накланят и въртят, както се и сгъват, което прави тези Bluetooth слушалки лесни за транспортиране и гъвкаво се адаптират към формата на главата ви. Прилягането не е свободно, а доста стегнато, което осигурява стабилно задържане на слушалките към главата дори когато сте в движение. Тъй като чашките с овална форма са под ъгъл, луксозната тапицерия от изкуствена кожа приляга плътно около ушите.

Свързване

Възможността за алтернативно кабелно използване обаче е премахната и няма наличен аудио вход. Използваемостта на слушалките става чрез безплатното приложение Sennheier Smart. Едно от предимство е, че има опция за актуализации на фърмуера и EQ позволява индивидуални настройки на звука.

Сдвояването на HD 350BT, който поддържа Bluetooth стандарт 5.0 и многоточкови връзки с две устройства едновременно, се извършва чрез задържане на бутона за захранване, което включва системата и я поставя в режим на сдвояване. Когато се използва с различни устройства с Android и iOS, нямаше никакви проблеми с връзката, а безжичната връзка се оказа изключително стабилна до 15м. Най-високи оценки бяха присъдени и за качеството на говора на телефонните разговори, те могат да бъдат приети и прекратени чрез бутон. Бутонът също така контролира възпроизвеждането, като вертикалното натискане  се използва за превключване назад и напред през песни. За контрол на силата на звука и активиране на гласови асистенти се използват отделни бутони.

Насладете се на страхотно безжично аудио в движение или у дома с HD 350BT. Благодарение на Bluetooth® 5.0, висококачествена поддръжка на кодеци (AAC, aptX™ Low Latency) и отличен 30-часов живот на батерията, тези стилни и издръжливи безжични слушалки са вашият универсален спътник за по-добро аудио, където и да сте.

 

Със слушалките над ухото от Sennheiser можете да се насладите на богат и детайлен звук. Независимо дали са жични или безжични слушалки, моделите за ухо създават защитено и сигурно пространство около цялото ухо, придавайки на музиката ви звуковата сцена, която заслужава. Слушалките за ухо Sennheiser не само изглеждат стилни, но и са изключително удобни за носене. Научете повече за нашите слушалки над ушите и се пригответе за легендарния звук на Sennheiser.

 

Инструкции за Употреба

Приготвяме се да започнем

1. Зареждане на акумулаторната батерия

Акумулаторната батерия на слушалките не е напълно заредена при доставка. Преди да използвате слушалките за първи път, заредете акумулаторната батерия за пълен цикъл на зареждане без прекъсване (> Зареждане на акумулаторната батерия на слушалките).

2. Инсталиране на приложението Smart Control на вашия смартфон

Приложението Sennheiser Smart Control ви позволява да използвате всички функции и настройки на слушалките и да напр. регулирайте звука по ваш вкус с помощта на еквалайзера (> Инсталиране на приложението Smart Control).

3. Свързване на слушалките към Bluetooth устройство

Свържете слушалките към вашия смартфон чрез Bluetooth (> Свързване на слушалките към Bluetooth устройство).

4. Поставяне на слушалките и регулиране на лентата за глава

За добро качество на звука и възможно най-добър комфорт при носене, лентата за глава може да се регулира, за да пасне правилно на главата ви (> Поставяне на слушалките и регулиране на лентата за глава).

Информация за акумулаторната батерия и процеса на зареждане

Слушалките имат вградена акумулаторна батерия. Пълният цикъл на зареждане отнема до 2 часа. Преди да използвате слушалките за първи път, заредете акумулаторната батерия за пълен цикъл на зареждане без прекъсване.

Когато слушалките се зареждат, светодиодът светва (> Преглед на LED дисплея). След като слушалките са напълно заредени, светодиодът мига в синьо за 5 минути и след това изгасва. Когато зарядът на батерията падне до критично ниво, гласова подкана ви подканва да презаредите слушалките („Презареждане на слушалките“).

Sennheiser препоръчва използването на предоставения USB кабел и съвместимо стандартно USB захранване за зареждане на слушалките.

Докато слушалките се зареждат, все още можете да слушате музика или да провеждате телефонни разговори. В този случай обаче времето за зареждане може да е по-дълго.

Зареждане на акумулаторната батерия на слушалките

1. Свържете USB-C конектора на кабела за зареждане към USB гнездото на слушалките.

 

2. Свържете USB-A конектора към съответния гнездо на USB източник на захранване (поръчва се отделно). Уверете се, че USB източникът на захранване е свързан към захранващата система.

 

Започва процесът на зареждане на слушалките. Светодиодът показва състоянието на зареждане:

Ако LED светлината свети червено - Акумулаторната батерия се зарежда

Ако мига в синьо за 5 минути, след което светодиодът изгасва Акумулаторната батерия е напълно заредена

Ако светодиодът не светне веднага по време на зареждане, почистете гнездото за зареждане и заредете слушалките, докато светодиодът светне отново (> Зареждане на акумулаторната батерия на слушалките).

Можете да ускорите процеса на зареждане, като зареждате слушалките, когато са изключени.

Свързване на слушалките към Bluetooth устройство

За да можете да използвате Bluetooth връзката, трябва да регистрирате и двете устройства (слушалки и например смартфон) веднъж. Този процес се нарича сдвояване.

Ако операцията се различава от споменатите стъпки, вижте и ръководството с инструкции на Bluetooth устройството, което използвате.

Когато включите слушалките за първи път, те автоматично преминават в режим на сдвояване.

Информация за безжичната Bluetooth връзка

Слушалките са съвместими с Bluetooth 5.0.

Ако вашият аудио източник поддържа един от следните методи за аудио кодиране с висока разделителна способност, музиката се възпроизвежда автоматично с високо качество на звука: aptX, aptX LL или AAC. В противен случай слушалките ще възпроизвеждат музиката ви с нормално качество на звука (SBC).

Сдвоените устройства установяват безжичната Bluetooth връзка веднага след включване и са готови за употреба.

При включване слушалките автоматично се опитват да се свържат с последните две свързани Bluetooth устройства. Слушалките могат да запазват профилите за връзка на до осем Bluetooth устройства, с които са били сдвоени. Възпроизвеждането на аудио е възможно само от едно устройство наведнъж.

Ако сдвоите слушалките с деветото Bluetooth устройство, запазеният профил за връзка на най-рядко използваното Bluetooth устройство ще бъде презаписан. Ако искате да възстановите връзката с презаписаното Bluetooth устройство, трябва да сдвоите слушалките отново.

Сдвояване на слушалките с Bluetooth устройство

1. Изключете слушалките и ги поставете близо до Bluetooth устройството (макс. 20 см).

2.Натиснете и задръжте бутона за включване/изключване за 4 секунди.

Светодиодът мига в червено и синьо. Слушалките са в режим на сдвояване.

3.Активирайте Bluetooth на вашето Bluetooth устройство.

4. Чрез менюто на вашето Bluetooth устройство стартирайте търсенето на нови Bluetooth устройства.

Показват се всички активни Bluetooth устройства в близост до вашето Bluetooth устройство.

5.От списъка с намерени Bluetooth устройства изберете “HD 350BT”. Ако е необходимо, въведете пин кода по подразбиране „0000“.

6. Ако сдвояването е било успешно, чувате гласовата подкана „Свързано“. Светодиодът мига в синьо 3 пъти.

Изключване на слушалките от Bluetooth устройство

Чрез менюто на вашето Bluetooth устройство, прекъснете връзката със слушалките.

Слушалките са изключени от Bluetooth устройството. Чувате гласовата подкана „Загубена връзка“. Слушалките преминават в режим на готовност.

За да изтриете списъка за Bluetooth сдвояване на слушалките, > Изтриване на списъка за Bluetooth сдвояване на слушалките.

инсталиране на приложението Smart Control

За да използвате пълноценно всички настройки и функции на слушалките, трябва да имате безплатното приложение Sennheiser Smart Control, инсталирано на вашия смартфон.

 

Свържете вашия смартфон със слушалките чрез Bluetooth (> Свързване на слушалките към Bluetooth устройство).

Стартирайте приложението Smart Control.

Следвайте инструкциите в приложението.

Приложението Smart Control разпознава слушалките и активира всички налични настройки и функции.

Включване на слушалките

 

ВНИМАНИЕ

 

Опасност от увреждане на слуха поради високи нива на звука!

 

Слушането при високи нива на звука може да доведе до трайни слухови дефекти.

 

Преди да сложите слушалките, регулирайте силата на звука на ниско ниво (> Регулиране на силата на звука).

 

Не се излагайте непрекъснато на високи нива на звука.

 

1.Разгънете двете чашки за уши.

 

Ставите щракват на място.

 

2. Натиснете и задръжте бутона за включване/изключване за 2 секунди.

 

Светодиодът мига в синьо 3 пъти. Чувате гласовата подкана „Включване“. Ако Bluetooth е активиран на слушалките и е налично сдвоено устройство, светодиодът мига синьо 3 пъти и ще чуете гласовата подкана „Свързано“.

Уверете се, че Bluetooth вече е активиран на вашето Bluetooth устройство, когато включвате слушалките.

Ако Bluetooth е активиран и слушалките не могат да намерят сдвоено Bluetooth устройство в рамките на няколко минути, ще чуете гласовата подкана „Изгубена връзка“. Светодиодът мига в червено 3 пъти. Слушалките преминават в режим на готовност.

Изключване на слушалките

1.Натиснете и задръжте бутона за включване/изключване за 2 секунди.

2.Чувате гласовата подкана „Изключете“ и светодиодът мига в червено 3 пъти. Слушалките се изключват.