Микрофон за компютър - Цени - besm ...
Меню
Количка

Микрофон за компютър

Производител: BeSmart Код на продукта: TRA00053
Микрофон Tracer S5 Технически характеристики:Чувствителност: 58 db ±3 dBДължина на проводника: 1,5Импеданс: 32 Ω;Честотна характеристика: (Hz - kHz): 50 – 16;Регулиране на ъгъла на наклона на устройството: да Гаранция: 24 месеца..
7.50 лв без ДДС:6.25 лв
Производител: Hama Код на продукта: VoIP 57152
Микрофон за компютър HAMA VoIP 57152  Със своя изключително лек дизайн, този тънък микрофон е лесен за поставяне в чанта за тетрадка за използване в движение, като заема много малко мястоИзползването му не може да бъде по-просто – просто включете и пуснете, всичко, което трябва да направите, е ..
14.40 лв 12.00 лв без ДДС:10.00 лв
Производител: BeSmart Код на продукта: 16018
МикрофонСъпротивление - 2.2kΩЧувствителност - -67dB+/-4dBЧестотна лента - 100 ~ 16000 hzНасоченост - ОмнидиректенРаботно напрежение - 4.5VДължина на кабела - 2.0mСвързаност - 3.5mm жакЦвят - Черен..
12.89 лв без ДДС:12.89 лв
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

Микрофон, наричан разговорно микрофон или микрофон (/maɪk/), е устройство – преобразувател – който преобразува звука в електрически сигнал. Микрофоните се използват в много приложения като телефони, слухови апарати, системи за огласяване на концертни зали и обществени събития, производство на филми, аудио инженерство на живо и запис, звукозапис, двупосочни радиостанции, мегафони, радио и телевизионно излъчване. Използват се и в компютрите за запис на глас, разпознаване на говор, VoIP и за неакустични цели, като ултразвукови сензори или сензори за детонация. Днес се използват няколко вида микрофони, които използват различни методи за преобразуване на вариациите на въздушното налягане на звукова вълна в електрически сигнал. Най-често срещаните са динамичният микрофон, който използва намотка от тел, окачена в магнитно поле; кондензаторния микрофон, който използва вибриращата диафрагма като кондензаторна плоча; и контактния микрофон, който използва кристал от пиезоелектричен материал. Микрофоните обикновено трябва да бъдат свързани към предусилвател, преди сигналът да може да бъде записан или възпроизведен. За да се говори с по-големи групи хора, възникна необходимост от увеличаване на силата на звука на човешкия глас. Най-ранните устройства, използвани за постигане на това, са акустични мегафони. Някои от първите примери, от пети век пр. н. е. в Гърция, са театрални маски с отвори за уста във формата на рог, които акустично усилват гласа на актьорите в амфитеатрите. През 1665 г. английският физик Робърт Хук е първият, който експериментира с среда, различна от въздуха, с изобретяването на „телефона на влюбените“, направен от опъната тел с чаша, прикрепена от всеки край. През 1861 г. немският изобретател Йохан Филип Рейс построява ранен звуков предавател („телефонът Reis“), който използва метална лента, прикрепена към вибрираща мембрана, която ще произвежда прекъсващ ток. По-добри резултати са постигнати през 1876 г. с дизайна на "течен предавател" в ранните телефони на Александър Греъм Бел и Елиша Грей – диафрагмата е прикрепена към проводящ прът в киселинен разтвор. Тези системи обаче дадоха много лошо качество на звука.

BE SMART Компютри & Периферия

За да улесни Вашето търсене, този сайт използва бисквитки.