Меню
Количка

Подложки за компютърни мишки

Производител: Hama Код на продукта: valp_2713
Подложка за мишка HAMA 54766 черна Спецификация: Цвят: Черен Екстри: Специална основа, която не приплъзва Съвместима с всички видове мишки Размери: 255 x 215 x 25 мм Гаранция: 24 месеца ..
4.75 лв 3.96 лв без ДДС:3.30 лв
Производител: Hama Код на продукта: 1000928
Подложка за мишка HAMA 54766 черна Спецификация: Цвят: Черен Екстри: Специална основа, която не приплъзва Съвместима с всички видове мишки Размери: 255 x 215 x 25 мм Гаранция: 24 месеца ..
4.75 лв 3.96 лв без ДДС:3.30 лв
Код на продукта: 1000939
Подложка за мишка Мечо Пух Спецификации: Материал: PVC и естествена гума Дебелина: 3 мм Размери: 240 x 210 x 3 мм..
7.19 лв 5.99 лв без ДДС:4.99 лв
Производител: Canyon Код на продукта: CNE-CMP2
Подложка за мишка Canyon CNE-CMP2 Насладете се на ежедневната си работа с тази качествена и стилна подложка за мишка! Няма да познавате трудности или загуби при всякакъв вид дейност, използвайки мишки от всяко ниво у дома или в офиса! Пикселно прецизно насочване и проследяване се постига чрез зашита..
8.50 лв 7.08 лв без ДДС:5.90 лв
Подложка за мишка Canyon CNS-CMP4
-17 % Няма наличност
Производител: Canyon Код на продукта: CNS-CMP4
Подложка за мишка Canyon CNS-CMP4  Тази подложка за мишка е отлично допълнение към вашия работен плот. Материалът на горната му част е адаптиран за максимално лесно движение на мишката и оптимизиран за различни сензори и нива на тяхната чувствителност. Основа от естествен каучук против хлъзгане..
8.50 лв 7.08 лв без ДДС:5.90 лв
Производител: Canyon Код на продукта: CND-CMP3
Подложка за мишка Canyon CND-CMP3 Повърхност от тип за управление от силно текстурирана тъкан позволява да движите всяка мишка върху тази подложка възможно най-прецизно. И долната му страна е изработена от гумена основа против хлъзгане, а горната е зашита с плат против протриване. Висококачес..
12.82 лв 10.68 лв без ДДС:8.90 лв
Производител: A4Tech Код на продукта: X7-300MP
Подложка за мишка A4Tech X7-300MP  Неплъзгащата се основа гарантира стабилност и оставане на място на вашия работен плот. Изработена от гъвкав материал, подложката е лесна за навиване или разширяване. Висококачествената платнена повърхност насърчава гладкото плъзгане на мишката и повишен..
17.28 лв 14.40 лв без ДДС:12.00 лв
Гейминг подложка за мишка Cougar Control EX-S
-17 % С поръчка
Производител: Cougar Код на продукта: Control EX-S
Гейминг подложка за мишка Cougar Control EX-S COUGAR Control EX е идеалната повърхност за любителите на игрите, които искат най-добрата производителност и комфорт. Нейният водоустойчив дизайн и грапава текстура осигуряват бързо и отзивчиво плъзгане, а зашитите ръбове предотвратяват износването. Гуме..
21.60 лв 18.00 лв без ДДС:15.00 лв
Производител: Cougar Код на продукта: Speed EX-S
Гейминг подложка за мишка Cougar Speed EX-S Търсите подложка за мишка, която да е в крак с динамичния ви начин на живот? Не търсете повече от COUGAR Speed EX! Тази микротекстурирана повърхност ви осигурява контрола и прецизността, от които се нуждаете, за да унищожите противниците си. Зашитите ръбов..
21.60 лв 18.00 лв без ДДС:15.00 лв
Подложка за мишка Canyon CNE-CMP10
-17 % С поръчка
Производител: Canyon Код на продукта: CNE-CMP10
Подложка за мишка Canyon CNE-CMP10  Издръжливата жакардова тъкан е оптимизирана за максимален контрол върху движението на мишката. Голямата площ на постелката помага да се предпази повърхността на бюрото ви от драскотини и надрасквания, които могат да бъдат причинени от мишка или клавиат..
28.66 лв 23.88 лв без ДДС:19.90 лв
Производител: Cougar Код на продукта: Control EX-L
Гейминг подложка за мишка Cougar Control EX-L Водоустойчива грапава плъзгаща се повърхност със зашити ръбове за по-добра издръжливост и по-бързо движение. Дебелината от 4 мм осигурява правилното ниво на поддръжка и комфорт за дълги периоди на игра. Гумената основа на COUGAR Control EX е специ..
41.76 лв 34.80 лв без ДДС:29.00 лв
Производител: Cougar Код на продукта: Speed EX-L
Гейминг подложка за мишка Cougar Speed EX-L Повърхност с микро и гладка текстура със зашити ръбове за по-добра издръжливост и по-бързо движение. COUGAR Speed EX е проектиран да представи гладка текстура, която ви позволява да изпълнявате бързи движения и все пак да държите всичко под контрол...
41.76 лв 34.80 лв без ДДС:29.00 лв
Показва 1 до 12 от 13 (2 страници)

Подложката за мишка е повърхност за поставяне и преместване на компютърна мишка. Подложката за мишка подобрява използваемостта на мишката в сравнение с използването на мишката директно върху масата, като осигурява повърхност, която й позволява да измерва движението точно и без трептене. Някои подложки за мишки увеличават ергономичността, като осигуряват подплатена опора за китките, въпреки че ползите от това са спорни. По време на презентация от 1968 г. от Дъглас Енгелбарт, отбелязваща публичния дебют на мишката, Енгелбарт използва контролна конзола, проектирана от Джак Кели от Херман Милър, която включва клавиатура и вградена част, използвана като опорна зона за мишката. Според Кели и също посочено от Алекс Панг, Кели проектира първата подложка за мишка година по-късно, през 1969 г. Подробности за подложка за мишка, проектирана от Армандо М. Фернандес, бяха публикувани в Xerox Disclosure Journal през 1979 г. с описанието: Подложка за механизъм за управление на CRT курсора За да се подпомогне работата на указател на електронно-лъчева тръба 10, при който метална топка се търкаля върху твърда повърхност, може да се използва разкритата подложка. Еластичен, подобен на каучук материал 12 е свързан или прикрепен по друг начин към твърд основен материал 14, който поддържа подобния на каучук материал плосък. Основата има четири подобни на каучук подложки 16 от противоположната страна на еластичния материал, за да се предотврати плъзгането на подложката по повърхността на масата, например.

— Xerox Disclosure Journal, том 4, номер 6, ноември/декември 1979 г.

До 1982 г. повечето потребители на мишката Xerox са използвали специални подложки за увеличаване на триенето на топката в мишката. Първият търговски производител на подложки за мишки е Mousrak, основан от Боб Макдерманд. Компанията започна да набира популярност, когато Apple реши да разпространи своите подложки за мишка, включващи логото на Apple, в компютърните магазини в Съединените щати. Мустрак подписа лицензионни договори с Disney, Paramount и LucasFilm и се рекламира в списания, включително MacWorld. Въпреки това, до края на 80-те години на миналия век подложките за мишка с по-ниска цена превърнаха продукта в стока. Оксфордският английски речник проследява термина подложка за мишка до публикацията на InfoWorld от 24 август 1983 г. и предимно британския термин mousemat до 17 октомври 1989 г. в публикацията 3D.

BE SMART Компютри & Периферия

За да улесни Вашето търсене, този сайт използва бисквитки.