Подложки за компютърни мишки - Цени ...
Меню
Количка

Подложки за компютърни мишки

Гейминг подложка за мишка Cougar Control EX-S
-17 % С поръчка
Производител: Cougar Код на продукта: Control EX-L
Гейминг подложка за мишка Cougar Control EX-S COUGAR Control EX е идеалната повърхност за любителите на игрите, които искат най-добрата производителност и комфорт. Нейният водоустойчив дизайн и грапава текстура осигуряват бързо и отзивчиво плъзгане, а зашитите ръбове предотвратяват износването. Гуме..
21.60 лв 18.00 лв без ДДС:15.00 лв
Гейминг подложка за мишка Cougar Speed EX-S
-17 % Временно Изчерпан
Производител: Cougar Код на продукта: Speed EX-S
Гейминг подложка за мишка Cougar Speed EX-S Търсите подложка за мишка, която да е в крак с динамичния ви начин на живот? Не търсете повече от COUGAR Speed EX! Тази микротекстурирана повърхност ви осигурява контрола и прецизността, от които се нуждаете, за да унищожите противниците си. Зашитите ръбов..
21.60 лв 18.00 лв без ДДС:15.00 лв
Производител: Roxpower Код на продукта: ST-MP01
Геймърска подложка за мишка ROXPOWER T-ROX ST-MP01 Спецификации: Размер: 350х250 мм (М) 4мм височина за комфорт Обшити ръбове за допълнителна издръжливост Материал от естествен каучук, нетоксичен и екологично чист Лесна за почистване повърхност Размери на опаковката (Дължина, височина, широчина в ..
31.20 лв без ДДС:26.00 лв
Гейминг подложка за мишка Cougar Control EX-L
-17 % Временно Изчерпан
Производител: Cougar Код на продукта: Control EX-L
Гейминг подложка за мишка Cougar Control EX-L Водоустойчива грапава плъзгаща се повърхност със зашити ръбове за по-добра издръжливост и по-бързо движение. Дебелината от 4 мм осигурява правилното ниво на поддръжка и комфорт за дълги периоди на игра. Гумената основа на COUGAR Control EX е специ..
41.76 лв 34.80 лв без ДДС:29.00 лв
Гейминг подложка за мишка Cougar Speed EX-L
-17 % Временно Изчерпан
Производител: Cougar Код на продукта: Speed EX-L
Гейминг подложка за мишка Cougar Speed EX-L Повърхност с микро и гладка текстура със зашити ръбове за по-добра издръжливост и по-бързо движение. COUGAR Speed EX е проектиран да представи гладка текстура, която ви позволява да изпълнявате бързи движения и все пак да държите всичко под контрол...
41.76 лв 34.80 лв без ДДС:29.00 лв
Подложка за мишка RAIDMAX BLAZEPAD MX-110RGB Подложка за мишка RAIDMAX BLAZEPAD MX-110RGB
-17 % Временно Изчерпан
Производител: Raidmax Код на продукта: MX-110RGB
Подложка за мишка Raidmax BlazePad MX-110RGB Спецификация: Размер: 350x264x11.5 мм Подсветка: RGB (9 предварително зададени профила) Гаранция: 24 месеца  ВИЖ И ДРУГИ НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В Периферия и Аксесоари..
60.48 лв 50.40 лв без ДДС:42.00 лв
Производител: Roxpower Код на продукта: RAPTOR LH-30
Гейминг слушалки ROXPOWER RAPTOR LH-30 Описание: Регулируем микрофон Контролер за звук Подходящи за Gaming Спецификация: Материал: ABS Дизайн: Over-Ear Звук: Stereo Свързване: 1,8 m комбиниран AUX кабел с 3,5мм. жак (мик. и слуш.) - AUX сплитер 2 3,5мм. жак (мик. и слуш.) за свързване към компют..
64.80 лв без ДДС:54.00 лв
Производител: Roxpower Код на продукта: ST-GH381
Гейминг слушалки за компютър с микрофон ROXPOWER T-ROX ST-GH381 Описание: • RGB осветление • Регулируем микрофон • Контролер за звук и осветление • Soft-touch покритие • Подходящи за Gaming Спецификация: Материал: ABS Дизайн: Over-Ear Звук: 7.1 Virtual Surround Sound technology Свързване: Кабел Ин..
124.80 лв без ДДС:104.00 лв
Показва 1 до 12 от 15 (2 страници)

Подложката за мишка е повърхност за поставяне и преместване на компютърна мишка. Подложката за мишка подобрява използваемостта на мишката в сравнение с използването на мишката директно върху масата, като осигурява повърхност, която й позволява да измерва движението точно и без трептене. Някои подложки за мишки увеличават ергономичността, като осигуряват подплатена опора за китките, въпреки че ползите от това са спорни. По време на презентация от 1968 г. от Дъглас Енгелбарт, отбелязваща публичния дебют на мишката, Енгелбарт използва контролна конзола, проектирана от Джак Кели от Херман Милър, която включва клавиатура и вградена част, използвана като опорна зона за мишката. Според Кели и също посочено от Алекс Панг, Кели проектира първата подложка за мишка година по-късно, през 1969 г. Подробности за подложка за мишка, проектирана от Армандо М. Фернандес, бяха публикувани в Xerox Disclosure Journal през 1979 г. с описанието: Подложка за механизъм за управление на CRT курсора За да се подпомогне работата на указател на електронно-лъчева тръба 10, при който метална топка се търкаля върху твърда повърхност, може да се използва разкритата подложка. Еластичен, подобен на каучук материал 12 е свързан или прикрепен по друг начин към твърд основен материал 14, който поддържа подобния на каучук материал плосък. Основата има четири подобни на каучук подложки 16 от противоположната страна на еластичния материал, за да се предотврати плъзгането на подложката по повърхността на масата, например.

— Xerox Disclosure Journal, том 4, номер 6, ноември/декември 1979 г.

До 1982 г. повечето потребители на мишката Xerox са използвали специални подложки за увеличаване на триенето на топката в мишката. Първият търговски производител на подложки за мишки е Mousrak, основан от Боб Макдерманд. Компанията започна да набира популярност, когато Apple реши да разпространи своите подложки за мишка, включващи логото на Apple, в компютърните магазини в Съединените щати. Мустрак подписа лицензионни договори с Disney, Paramount и LucasFilm и се рекламира в списания, включително MacWorld. Въпреки това, до края на 80-те години на миналия век подложките за мишка с по-ниска цена превърнаха продукта в стока. Оксфордският английски речник проследява термина подложка за мишка до публикацията на InfoWorld от 24 август 1983 г. и предимно британския термин mousemat до 17 октомври 1989 г. в публикацията 3D.

BE SMART Компютри & Периферия

За да улесни Вашето търсене, този сайт използва бисквитки.