Смарт часовниците за деца са забавен начин да насърчите активността на вашето дете, като същевременно предоставят забавни функции, които да ги заинтересуват. Важно е да изберете издръжлив часовник, който може да издържи на удари и падания, особено ако вашето дете е малко по-разговорчиво. Някои модели също разполагат с GPS функции, които могат да ви дадат спокойствие, като ви позволят да следите местоположението на вашето дете. Това е особено полезно, ако вашето дете обича да бяга и да се играе на открито. Смарт часовниците за деца са идеални за родители, които искат да дадат на своите деца по-голяма независимост, без да им купуват смартфон.

В нашия списък сме включили разнообразни модели на смарт часовници за деца от различни производители и ценови класове. От основни фитнес тракери до напълно функционални смарт часовници с GPS, игри и SIM карта, в нашия списък ще намерите всичко. Преди да разгледате нашите най-добри избори, има някои неща, които трябва да имате предвид при избора на подходящия смарт часовник за вашето дете. Следвайте нашето ръководство за купуване, за да направите правилния избор.


Как да изберем най-добрия смарт часовник за вашето дете?

Ако не сте сигурни откъде да започнете, когато купувате най-добрия детски смарт часовник или искате да знаете повече за това от кои функции да внимавате, ние очертахме най-важните критерии, които трябва да вземете предвид.


Издръжливост и дизайн!

Най-добрият смарт часовник за деца трябва да бъде този, който се вписва удобно на по-малките китки и да изглежда достатъчно добре, за да се носи с гордост. Много модели в нашия списък с най-добри детски смарт часовници предлагат набор от цветове и модели, за да помогнат на вашето дете да изрази своята личност. Отвъд естетиката, потърсете леки, издръжливи дизайни, за предпочитане с еластични ленти, които са лесни за почистване, позволявайки на децата ви да играят безгрижно.


Характеристика!

Функциите, които трябва да търсите, когато купувате най-добрия смарт часовник за деца, зависят от това какво вие – или вашето дете – трябва да прави. Искате ли да ги поддържате активни? Изберете моделите в нашия списък или изберете всеки детски смарт часовник от марка, която е специализирана във фитнес тракери за възрастни.

Вашите деца по-заинтересовани ли са да използват часовника за забавление или учене? Bluetooth функциите са необходими за актуализации и подпомагане за синхронизирането на часовника с приложения за телефони, а Wi-Fi понякога е желателен за някои онлайн функции, но 4G свързаността не е задължителна.


Безопасност!

Смарт часовници може да са първият набег на вашето дете в джаджите и социалните мрежи и вие ще искате да сте сигурни, че това е положително и безопасно изживяване за тях. Най-добрите смарт часовници за деца предлагат родителски контрол чрез приложение, което ви помага да следите какво правят вашите деца и с кого говорят. Някои са снабдени с GPS сензори, които са полезни за проследяване на активността, но също така могат да ви осигурят спокойствие за това къде се намират.

Ако безопасността ви е основна грижа, купете смарт  часовник с допълнителна сигурност на функциите за геозониране и известия. Те ще ви предупредят, когато детето ви влезе или напусне безопасно място, а някои също могат да предупредят й властите. Както при всички джаджи, уверете се, че поддържате софтуера на часовника и приложението актуални, за да го предпазите от пропуски в сигурността.


Живот на батерията!

Колкото повече сензори има един смарт часовник, толкова повече енергия му е необходима и това може драстично да намали живота на батерията. За съжаление това е просто факт от съвременния живот, така че трябва да прецените дали искате да зареждате часовника всяка вечер за пълен с функции часовник или сте щастливи да изоставите тези функции за седмични зареждания. Най-малкото обаче смарт часовника трябва да издържи цял учебен ден и за предпочитане до вечерта.


Колко трябва да похарча?

Както вече споменахме, удобен за деца смарт часовник е добър начин да запознаете детето си със света на джаджите и социалните медии. Имайки това предвид, не е задължително да искате да харчите много пари за преносимо устройство от начално ниво. Много от моделите в нашия обзор падат доста под границата от 100лв, като някои струват само 40лв или 50лв. В другия край на спектъра можете да намерите по-модерни смарт часовници за около 150лв, но рядко трябва да плащате повече от това.


SMARTWEAR Z66

Както подсказва името му, Smart Wear Z66 е проектиран основно да насърчи вашето дете да тренира. Ако те прекарват поне един час през деня, като са активни, тогава ще ги възнаградите с мини-игри и други забавни функции на Smart Wear z66 (управлява се от смартфона или таблета на родителя). Това е страхотен стимул да отдалечите детето си от екрана и да популяризирате упражненията.

Smart Wear Z66 използва квадратен екран, подобен на смарт часовник, вместо по-тънкия дизайн на фитнес гривна както свойте предшественици. Атрактивният цветен дисплей показва времето и основните фитнес статистики на вашето дете.

Може да разгледате и други модели в ДЕТСКИ GPS ТРАКЕРИ


Q529

Детският смарт часовник Q529 е компактно и функционално устройство, подходящо за деца. Часовникът разполага с GPS функции, които позволяват на родителите да следят местоположението на детето си, както и да получават известия, когато детето влиза или напуска определени зони. Освен това, устройството разполага с множество други функции, като камера, микрофон, възможност за изпращане на гласови съобщения и др. Дизайнът на часовника е красив и привлекателен за децата, а изработката е издръжлива и устойчива на удари и надрасквания..

Може да разгледате и други модели в ДЕТСКИ GPS ТРАКЕРИ


BeSmart D31

BeSmart D31 е наистина швейцарският армейски нож на детските смарт часовници. Има вградена 2MP камера, GPS и възможност за извършване на повиквания до предварително одобрени контакти, директно от китката.

Всички тези неща са от съществено значение за параноичните родители, които търсят начин да следят по-малките деца, които може да правят първите си стъпки да ходят до училище сами.

Придружаващото приложение, достъпно както за Android, така и за iOS, също е напълно изчерпателно. Можете също да видите позицията на детето си на живо на карта и неговата или нейната скорошна GPS история, въпреки че не забравяйте за всички удобства за разговори, за да работите, трябва да добавите SIM карта със заредени данни и минути.

Тук много, се забавляват децата, но основните неща са обхванати. Часовникът е плътен, но удобен на китката, а сензора е едновременно ярък и отзивчив.

В комбинация с отличен живот на батерията, NUBI D31 е най-добрият универсален смарт часовник за деца, който сме използвали.

Може да разгледате и други модели в ДЕТСКИ GPS ТРАКЕРИ


BE SMART LT25

Be Smart LT25, цветният дизайн е най-хубавият, който сме виждали на всеки детски смарт часовник досега.

Родителите ще оценят възможността да виждат местоположението на детето си и да общуват с него с помощта на телефона и текста на часовника. Възможно е също да се обадите на часовника.

Децата, от друга страна, ще се радват да играят с камерата и възможността да се обаждат на приятели. Часовникът има още калкулатор, екран с прогноза за времето и проследяване на стъпки.

Всичко е отзивчиво и пъргаво и работи добре, плюс часовникът е устойчив на вода и прах по стандарта IP68, така че трябва да може да понесе доста грубо третиране.

Най-голямото ограничение е, че животът на батерията се оценява само на един ден. В противен случай това е прилична стойност и забавно за използване.

Може да разгледате и други модели в ДЕТСКИ GPS ТРАКЕРИ


Q12

Детският смарт часовник Q12 е изключително удобно устройство, подходящо за деца. Часовникът разполага с LBS функции, които позволяват на родителите да проследяват местоположението на детето си, използвайки приложението SE Tracker 2. Освен това, устройството има вградена камера, която детето може да използва за заснемане на снимки и видео. Часовникът разполага също така с набор от игри, които детето може да играе, когато се нуждае от малко забавление. Дизайнът на часовника е изключително привлекателен за децата, а изработката е издръжлива и устойчива на удари и надрасквания.

Може да разгледате и други модели в ДЕТСКИ GPS ТРАКЕРИ


Q19

Детският смарт часовник Q19 е достъпен в три различни цвята - червено-син, зелен и лилав, които могат да се изберат в зависимост от предпочитанията на детето. Часовникът разполага с функция за проследяване с LBS (Location-Based Services), която позволява на родителите да следят местоположението на детето си в реално време.

Чрез специалното мобилно приложение SE Tracker 2, родителите могат да получават уведомления за местоположението на часовника на детето си, когато той се приближава или напуска предварително зададена зона. Освен това, родителите могат да задават безопасни зони, в които детето може да се движи без ограничения.

Часовникът Q19 разполага и с камера, която позволява на децата да правят снимки и да записват видео във всяко едно време. Това е идеално за моменти, когато децата желаят да запазят спомени от своите игри или забавни моменти.

Освен това, детският смарт часовник Q19 е оборудван с игри, които са забавни и подходящи за деца. Това предоставя допълнително забавление за детето и му позволява да се забавлява, докато е активен.

В крайна сметка, Q19 е много полезен инструмент, който може да предостави спокойствие на родителите, като позволява да се следи местоположението на детето им. Освен това, той предоставя допълнителни функционалности като камера и игри, които предоставят забавление за детето и го насърчават да остане активен.

Може да разгледате и други модели в ДЕТСКИ GPS ТРАКЕРИ


LT31

Проектиран в Австралия, смарт часовник LT31 за деца съчетава функции на смартфон, GPS тракер и часовник в едно устройство за носене, предназначено за деца на възраст между пет и 12 години. Когато се използва с мобилна SIM карта, потребителите могат да извършват и получават обаждания и текстови съобщения от предварително одобрени контакти. Той идва с GPS тракер, който работи с функция „Местоположение при поискване“, която ви позволява да получите незабавна актуализация за това къде се намира детето ви. Нещо повече, когато дете напусне или пристигне в проектирана „безопасна зона“, като дом или училище, ще получите сигнал. Трябва да се регистрирате в приложението LT31, за да можете да използвате функциите на телефона ви. Ще трябва да платите и за план на данни. Часовникът LT31 поддържа SIM, но първо ще трябва да закупите часовника предварително: можете да го получите за 144лв в нашият сайт.

Може да разгледате и други модели в ДЕТСКИ GPS ТРАКЕРИ

Светът на носимите устройства не е само за възрастни. Има цял куп смарт часовници и фитнес тракери за деца, които предлагат малко забавление и спокойствие на родителите.

Но да се намери подходящото устройство за вашето дете може да бъде трудна задача. Ако детето ви винаги иска да си играе с вашия смарт часовник, не е толкова просто, колкото да му вземете свой собствен. Ще искате нещо, специално насочено към по-младите потребители.

Както при всяко развиващо се пространство в технологиите, много устройства през последните няколко години се провалиха или изобщо не успяха да бъдат пуснати. И затова ние сме тук, за да разберем най-добрите детски смарт часовници, които можете да закупите в момента, както и няколко съвета, които ще бъдат пуснати скоро.

Някои от тях също обработват проследяване на активността или вместо това дават приоритет на проследяването на местоположението, но всички те предоставят нещо малко по-различно, за да бъдат всички щастливи.

Всеобщо призната истина е, че дете, което гледа джаджите на родителите си, трябва да има собствени. Ако имате нещо страхотно, можете да гарантирате, че няма да мине много време, преди да вземат вашето или да поискат свое.

Смарт часовниците и фитнес тракерите са най-новите технологични продукти, които намират по-млада аудитория – макар и не без да привличат противоречия. В Германия смарт часовници за деца са забранени поради опасения, че могат да бъдат хакнати. Междувременно фитнес тракерите за деца са критикувани, че карат децата да започнат да броят калориите още в ранна възраст. След това следват обвиненията на родители, които използват смарт часовници, за да проследяват децата си по всяко време.

И все пак ентусиазмът към джаджите очевидно е налице, защото технологичните марки продължават да се включват с детските джаджи за китката. Много от тях приемат обобщената критика и вграждат мерки за потушаване на безпокойството, че часовниците могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Най-добрите умни часовници за деца са внимателно проектирани с мисъл както за детето, така и за неговите или нейните родители.

Нашите деца в крайна сметка порастват и стават по-самостоятелни. Може би се возят сами с автобуса до училище, отиват при приятел или просто прекарват повече време сами. Това може да бъде тревожно за всеки родител, свикнал да бъде с тях през цялото време, като гарантира тяхната безопасност. Това е мястото, където часовниците за деца могат да се намесят.

Трябва да намерим други възможности да ги наблюдаваме и знаем, че не можем да ги държим у дома непрекъснато. Но ние все още се нуждаете от спокойствие за безопасността им. Първата идея несъмнено е смартфон. Въпреки това детето ви може да не е достатъчно отговорно, за да държи собствения си телефон въз основа на възрастта си.

Така че GPS часовникът е подходящ вариант. Няма да се налага да мислите за това, че ще го поставят неправилно, както биха могли да направят със смартфон, защото той вече ще бъде на китката им, когато са навън.

МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ И ДРУГИ НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В ДЕТСКИ GPS ТРАКЕРИ