Меню
Количка

Xerox

Xerox Holdings Corporation  е американска корпорация, която продава продукти и услуги за печатни и цифрови документи в повече от 160 държави. Xerox е със седалище в Норуок, Кънектикът (премествайки се от Стамфорд, Кънектикът, през октомври 2007 г.), въпреки че е регистрирана в Ню Йорк с най-голямата си популация от служители, базирани около Рочестър, Ню Йорк, района, в който компанията е основана. Компанията закупи Affiliated Computer Services за 6,4 милиарда долара в началото на 2010 г. Като голяма развита компания, тя постоянно се поставя в списъка на Fortune 500 компании.
На 31 декември 2016 г. Xerox отдели своите операции за обслужване на бизнес процеси, по същество тези операции, придобити с покупката на Affiliated Computer Services, в нова публично търгувана компания, Conduent. Xerox се фокусира върху своите технологии за документи и аутсорсинг на документи и търгува на NYSE от 1961 до 2021 г. и Nasdaq от 2021 г.
Изследователи от Xerox и неговия изследователски център в Пало Алто изобретиха няколко важни елемента на персоналните компютри, като например графичния интерфейс за настолни компютри, компютърната мишка и настолните компютри. Концепциите са възприети от Apple и по-късно от Microsoft. Xerox пусна настолната издателска система 6085 през 1986 г., преди IBM и Microsoft, но по-ниска операционна система, остарял твърд диск (20 MB устройство тежеше над 40 lbs/18 kg) и слаб софтуер (документи, страници с един в секунда) бяха обречени моделът, тъй като хардуерът и софтуерът на ОС на Apple и Microsoft предлагаха много по-голяма функционалност. Xerox също така пусна настолен лазерен принтер 4045, чиито касети могат да отпечатват 50 000 страници (вместо 5 000), но моделът така и не се наложи и Xerox изостави бъдещите усилия да се съсредоточи повече върху основния си бизнес.

Няма производители в списъка.

За да улесни Вашето търсене, този сайт използва бисквитки.