Безжични Bluetooth Слушалки Jabra Elite 75t

 

Jabra произвежда едни от най-добрите безжични слушалки, които можете да закупите, но доскоро те не бяха най-евтините. Това започна да се променя с отличната Jabra Elite 75t a скоро ще се докажат като перфектния продукт цена- качество с Jabra Elite 4 ,предназначени да са неизменно до Вас във фитнеса , без да Ви принуждават да харчите цяло състояние. 

Добрата новина е, че серията  Elite запазва повечето от това, което прави по-скъпите слушалки на Jabra страхотни, включително сигурно и удобно прилягане, добро качество на звука и дори впечатляващо шумопотискане.

Jabra Elite 4 Active са за хора, които търсят чифт удобни за тренировка слушалки, които не струват много. Приложението на Jabra прави тези слушалки еднакво идеални както за потребители на iPhone, така и за Android.

 

Слушалките се открояват със сигурен и водоустойчив дизайн, както и с много впечатляващ набор от функции. Това включва солидно активно шумопотискане за блокиране на света около вас, както и режим HearThrough за усилване на заобикалящата ви среда, когато трябва да сте нащрек.

 

Как се сравнява: Elite изпревари много съперници с подобни цени, когато става въпрос за функциите, които получавате за цената, предлагайки много повече функционалност от AirPods 2 и дори от AirPods 3. Те също са приблизително наравно с Galaxy Buds 2 по отношение на шумопотискането и възможностите за околния звук.

 

Дизайн

 

Изпитан и истински дизайн на Jabra Elite

 е познат на всеки, който е носил чифт слушалки Jabra преди, като съчетава високия калъф за зареждане на Elite 75t Active с опростената визия, която сме виждали при по-новите модели.

Както при почти всеки чифт Jabra buds, който тествахме, Elite са толкова удобни, че e лесно да забравим, че ги носим по време на дълги часове ходене и работа с тях. Те включват обичайните три комплекта сменяеми накрайници за уши на Jabra за множество опции за прилягане и са с рейтинг IP57 (прахо- и водоустойчиви до 1 метър), за да издържат на ежедневна пот, когато сте в движение. Добрата новина е, че цялата функционалност, която обичаме при Jabra buds, е непокътната тук, включително възможността за превключване на звукови режими и регулиране на силата на звука с няколко докосвания и задържания.

 

Функции

 

Elite има шепа ексклузивни функции за Android, включително поддръжка на Google Fast Pair за бързо свързване към телефона ви. Това работи много добре при тестване – в момента, в който поставите слушалките на Jabra в режим на сдвояване, получаваме напомняне от телефона да ги свържем. Освен това получаваме вградена функционалност на Alexa за извикване на виртуалния асистент на Amazon, както и функция Spotify Tap, която позволява да отворите музикалното приложение с едно щракване върху слушалките. Всичко това са удобни екстри, но знайте, че най-важните функции на Elite– режими на шум и персонализиране на звука – са налични както за iOS, така и за Android. Дълъг живот на батерията и супер качество на разговорите

Както при повечето слушалки Jabra, които тествахме, Elite издържа впечатляващо дълго след зареждане. Работното време е няколко дни или 7 до 8 часа непрекъсната работа, когато използваме комбинация от режими ANC и HearThrough. Това до голяма степен съвпада с номиналния живот на батерията на слушалките от 7 часа непрекъснато възпроизвеждане и до 28 часа работа с калъфа за зареждане.

 

 

 

Характеристики на Jabra Elite 75t

 

• Активно шумопотискане ( ANC ). Намалява фоновия шум, така че можете да се съсредоточите върху музиката си без разсейване *

• Компактен комфорт. Нов, по-малък дизайн. Тестван за сигурно прилягане.

• Страхотни обаждания навсякъде. Технология с 4 микрофона за страхотно качество на разговорите .

• Повече сила, повече свобода. До 5,5 часа в слушалките и общо 24 часа с компактния калъф за зареждане ( ANC включен). До 7,5 часа в слушалките и общо 28 часа с компактния калъф за зареждане ( ANC изключен).

• Вашата музика по ваш начин. Уверете се , че музиката ви винаги звучи точно както ви харесва с персонализиран еквалайзер, наличен в приложението Jabra Sound+.

• Доказана свързаност. Доказана истинска безжична връзка без прекъсване на звука .

• Издръжливост, гарантирана. Слушалки с клас IP55 и 2 години гаранция срещу повреда от прах и вода с регистрация на приложение Jabra Sound+ .

• Лесен достъп до вашия гласов асистент. Достъп с едно докосване до Siri ® и Google Assistant™

 

Зареждане на слушалките

 

Поставете наушниците в кутията за зареждане и затворете капака. Отнема прибл. 2 часа за пълно презареждане на слушалките.

Когато кутията за зареждане е отворена, светодиодите на слушалките ще мигат в червено, жълто или зелено, за да покажат състоянието на батерията на слушалките. Светодиодът на гърба на кутията за зареждане показва състоянието на батерията на кутията за зареждане 

Бързо зареждане на слушалките

Когато батерията на слушалките е изтощена, поставянето им в кутията за зареждане за 15 минути ще зареди бързо слушалките и ще осигури до 60 минути батерия. Бързото зареждане на слушалките изисква калъфът за зареждане да е напълно зареден.

 

Можете да видите текущото състояние на батерията на слушалките и калъфа за зареждане с помощта на приложението Jabra Sound+ .

Зареждане на кутията за зареждане с помощта на USB

Включете предоставения USB-A към USB-C кабел за зареждане в кутията за зареждане и USB -A захранване или сертифицирано зарядно за стена Отнема прибл . 2 часа и 20 минути за пълно зареждане на слушалките и кутията за зареждане .

 

Калъфът за зареждане използва стандартното USB напрежение от 5v +- 0.25v .

Не се препоръчва да зареждате наушниците с помощта на захранване с по -високо напрежение.

Забележка: Зарядните устройства на трети страни може да отнеме повече време за зареждане на кутията за зареждане .

Сдвояване с мобилно устройство 

 

Извадете слушалките от кутията за зареждане , за да ги включите. Като алтернатива, натиснете и задръжте бутоните наляво и надясно ( 1 секунда) едновременно , за да ги включите.

Натиснете и задръжте (3 секунди) бутоните наляво и надясно на слушалките едновременно , докато светодиодът на дясната слушалка мига в синьо. Слушалките вече са готови за сдвояване с вашия телефон .

Носете слушалките и следвайте гласовите инструкции за сдвояване , за да сдвоите с вашето мобилно устройство.

Активно шумопотискане ( ANC )

Разширеното активно шумопотискане ( ANC ) противодейства на шума, като открива и анализира модела на входящия звук и след това генерира анти-шумов сигнал за премахване на шума. В резултат на това изпитвате намалено ниво на заобикалящ шум** по време на възпроизвеждане на музика и мултимедия .

 

Използване на моно слушалки

 

Дясната слушалка може да се използва поотделно за възпроизвеждане на моно музика или за разговори. Когато се използва като моно слушалка, дясната слушалка запазва текущата си функционалност на бутоните.

За да използвате дясната слушалка като моно, поставете я в ухото си и поставете лявата слушалка в калъфа за зареждане. Може да се наложи да докоснете бутона на дясната слушалка, за да активирате използването на моно слушалки .

 

Многократно свързване

Слушалките могат да бъдат сдвоени с две мобилни устройства наведнъж и могат да приемат входящи повиквания от всяко мобилно устройство.

За да сдвоите с две мобилни устройства, използвайте нормалния процес на сдвояване поотделно за всяко мобилно устройство (вижте раздел 5). След сдвояване с двете мобилни устройства, ще трябва да изберете Jabra Elite 75t отново на първото мобилно устройство в настройките на Bluetooth , за да завършите сдвояването с двете мобилни устройства.

Забележка: Само едно от мобилните устройства ще има активен аудио канал и гласовият асистент ще бъде активиран на последното сдвоено мобилно устройство.

 

Инструкции за съхранение

 

• Винаги съхранявайте наушниците в кутията за зареждане и безопасно защитени.

• За да предотвратите изчерпването на живота или капацитета на батерията, избягвайте да съхранявате наушниците в гореща или студена среда, като затворена кола през лятото или при зимни условия.

• Препоръчително е да съхранявате наушниците при температура между 15°C и 25°C (59°F и 77°F).

• Не съхранявайте слушалките за продължителни периоди от време, без да ги презаредите (макс. три месеца).

• Ако слушалките или кутията за зареждане се замърсят , се препоръчва да ги почистите с мека кърпа без власинки, навлажнена с чиста вода.

• За да предотвратите проблеми със зареждането , поддържайте контактните точки за зареждане на слушалките чисти.

• Калъфът за зареждане използва стандартното USB напрежение от 5v +- 0.25v . Не се препоръчва да зареждате наушниците с помощта на захранващ източник с по -високо напрежение.

 

Използване на резервните слушалки

 

Поставете резервните слушалки в кутията за зареждане и затворете капака . _

Отворете капака на кутията за зареждане и извадете слушалките.

Носете слушалките и следвайте гласовите инструкции , за да сдвоите с мобилното си устройство .

Актуализирайте фърмуера на слушалките с помощта на приложението Jabra Sound+ . 

Използване на резервен калъф за зареждане

Преди да използвате резервен калъф за зареждане за първи път , той ще трябва да бъде синхронизиран с настоящите ви слушалки и да бъде зареден за 1 час. 

 Използване на резервни слушалки

За да започнете синхронизирането, поставете текущите си слушалки в резервния калъф за зареждане и затворете капака. Светодиодът на кутията за зареждане може да мига в лилаво, за да покаже, че фърмуерът се актуализира. Моля , изчакайте , докато светодиодът спре да мига лилаво, преди да отворите кутията за зареждане.