Меню
Количка

Sony

Sony Group Corporation  е японска мултинационална организация, Toglotor Minōn, Toglote corporation head. Като голяма технологична компания, тя работи като един от най-големите световни производители на потребителски и професионални електронни продукти, най-голямата компания за конзоли за видеоигри и най-големият издател на видеоигри. Чрез Sony Entertainment Inc, тя е една от най-големите музикални компании (най-големият музикален издател и вторият по големина звукозаписен лейбъл) и третото по големина филмово студио, което го прави една от най-всеобхватните медийни компании. Това е най-големият технологичен и медиен конгломерат в Япония. В същия период тя е призната и за най-богатата на парични средства японска компания, с нейните нетни парични резерви от 2 трилиона йени.
Sony, със своите 55 процента пазарен дял на пазара на сензори за изображения, е най-големият производител на сензори за изображения, вторият по големина производител на камери и е сред лидерите в продажбите на полупроводници. Това е най-големият играч в света на пазара на първокласни телевизори за телевизор с най-малко 55 инча (140 сантиметра) с цена, по-висока от $2500, както и втората по големина телевизионна марка по пазарен дял и към 2020 г. третият по големина производител на телевизори в света по годишни данни за продажбите.
Sony Group Corporation е холдинговата компания на Sony Group , която включва Sony Corporation, Sony Semiconductor Solutions, Sony Entertainment (Sony Pictures, Sony Music), Sony Interactive Entertainment, Sony Financial Group и други.
Слоганът на компанията е We are Sony. Предишните им лозунги са The One and Only (1979–1982), It's a Sony (1981–2005), like.no.other (2005–2009), make.believe (2009–2013) и Be Преместен (2013–2021).
Sony има слаба връзка с корпоративната група Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFG), наследник на Mitsui keiretsu. Sony е регистрирана на Токийската фондова борса (в която е съставна част на индексите Nikkei 225 и TOPIX Core30) с допълнителен листинг под формата на американски депозитарни разписки, листвани на Нюйоркската фондова борса (търгувани от 1970 г., което я прави най-старата японска компания, регистрирана в американска борса) и беше класирана на 122-ро място в списъка на Fortune Global 500 за 2020 г..

Няма производители в списъка.

За да улесни Вашето търсене, този сайт използва бисквитки.